Stel cookie voorkeur in

Groep 5

Groep 5a heeft twee leerkrachten:

Juf Stephanie (stephanie.van.grevengoed@kcdehobbit.nl): maandag, dinsdag (om de week) en donderdag

Juf Henrike (henrike.dekkers@kcdehobbit.nl): dinsdag (om de week), woensdag en vrijdag

 

Groep 5b heeft twee leerkrachten:

Juf Eefke (eefke.van.den.heuvel@kcdehobbit.nl): maandag, dinsdag en woensdag (om de week)

Juf Judith (judith.ariens@kcdehobbit.nl): woensdag (om de week), donderdag en vrijdag

 

Groep 5 is de groep van de nieuwe vakken. Zo gaan de kinderen "de wereld"  verkennen met de methode voor natuur (Naut), aardrijkskunde (Meander) en geschiedenis (Brandaan) . Ook verkeer komt aan de orde.

Het automatiseren neemt in groep 5 ook een belangrijke plaats in. Zowel bij het lezen als bij het rekenen. Bij rekenen gaan we verder met de tafels en sommen onder de 100, klok kijken, meten, wegen, geld en nog veel meer.

Taal en spelling doen we met de methode STAAL. Het taalgedeelte werkt met thema's zoals ziekenhuis, nacht e.d. Elk thema worden moeilijke nieuwe woorden behandeld, wordt aandacht besteed aan spreek- en luistervaardigheid en wordt het schrijven van teksten geoefend. In het spellinggedeelte wordt geoefend met al eerder geleerde spellingcategorieën en worden ook steeds nieuwe categorieën aangeboden.

We gaan ook verder met Estafette lezen (technisch lezen). We lezen dan in de eigen groep ieder op ons eigen niveau.

Daarnaast wordt er door spelletjesmiddagen, samenspel bij gym, samenwerken in de groep en andere dingen hard gewerkt aan een positieve groepssfeer. Leefstijl is meer dan een vak, het gaat de hele week door.

We werken op onze school ook met TAAKSPEL, een werkmethode, waarbij kinderen geleerd wordt om op een goede manier zelfstandig te werken. Deze methode gaat gepaard met beloningen.

Knutselen doen we in circuitvorm. Dit doen we op vrijdagmiddag. Hulp van ouders is altijd welkom.

We maken aan het eind van dit schooljaar muurkranten en leren we hoe we allerlei dingen kunnen opzoeken op het internet.

Tot slot moeten de kinderen in groep 5 een spreekbeurt houden. Deze kunnen in overleg met de leerkrachten ingepland worden. Vooraf wordt besproken hoe de kinderen een spreekbeurt houden. Vaak helpen ouders wat mee met het maken van een presentatie.


 

De woorden van de week van de verschillende thema's vind je hieronder