Groep 1-2

Groep 1-2a heeft twee leerkrachten:
Juf Kelly (kelly.aarts@kcdehobbit.nl): maandag, dinsdag en woensdag
Juf Eva (eva.van.baast@kcdehobbit.nl): donderdag en vrijdag

Groep 1-2b heeft één leerkracht:
Meester Dennis (dennis.van.de.sande@kcdehobbit.nl)

Groep 1-2c heeft één leerkracht:
Juf Nanda (nanda.ebregt@kcdehobbit.nl)

Een dagje in de groep

Op deze plaats willen we proberen te laten zien hoe een dagje in een kleutergroep eruit ziet.

De kinderen worden verwelkomd door de leerkracht en zoeken hun eigen stoel op. Het kan zijn dat er een werkje klaar ligt of ze nemen plaats in de kring. We openen de dag gezamenlijk in de kring, hierbij kijken we naar de dagen van de week, de maanden van het jaar of het seizoen. Ook gaan we kijken aan de hand van de dag-ritme-kaarten wat er die dag te doen staat voor onze kleuters.

Vervolgens gaan we verder met een kringactiviteit. Daarbij kun je denken aan het aanleren van een nieuw liedje, aanbieden van een prentenboek, rekenactiviteit, rollenspel etc.

We werken in de kleutergroepen met Schatkist. Schatkist werkt met ankers (thema's) die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Een anker duurt 6 tot 8 weken en bevat verschillende activiteiten om de ontwikkeling van de kinderen te stimuleren. De kringactiviteiten meestal bij dit anker aan.

Iedere kleuter heeft zijn eigen symbooltje, dit symbooltje wordt gebruikt op het planbord, de stoel, de kapstok en het groenen laatje. Tijdens de werkles kiezen de kleuters op het planbord een werkje, het kan ook zijn dat de leerkracht van te voren al een werkje uitgekozen heeft. 

Na het werken of het buitenspelen hebben de kinderen vaak wel wat honger gekregen. Dan is het tijd voor de fruitkring! Ieder kind heeft in zijn eigen tas fruit en drinken mee (gelieve geen prik o.i.d.), dit wordt dan gezellig met heel de klas tegelijkertijd opgedronken en opgegeten.

Veelal worden er themahoeken in de klas en/of op de gang gemaakt, waar de kinderen op allerlei manieren worden uitgedaagd. Zo hebben we bijvoorbeeld paddestoelen kunnen zoeken in een donker bos, kunnen eten aan een lange tafel in de ridderzaal,  kunnen slapen in het bed van Sinterklaas, maar ook pakjes kunnen inpakken op de pakjesboot.

Er wordt niet alleen in de klas gewerkt en gespeeld, maar ook lekker buiten. De kleuters spelen hier met karren, fietsen en kleden, maar vermaken zich vaak ook in de zandbak of op de schommel.

Op de Hobbit beschikken de kleuters daarnaast over een speellokaal, waar ze heerlijk kunnen gymmen met groot en klein materiaal, kringspelletjes met de juf kunnen doen of bewegen op muziek.

Ook ouders betrekken we graag bij het klassengebeuren. Zo doen we graag een beroep op ze als we de themahoeken gaan inrichten, maar hebben we ook ouders die komen voorlezen of groepjes begeleiden tijdens een spelletjesmiddag, techniektorens of excursies.

Nieuwsgierig geworden?Voordat je kind vier jaar is geworden mag hij of zij drie dagdelen komen meekijken.